Escola Mare de Déu del Sòl del Pont

Localització: Roda de Ter, Osona, Barcelona

Client: Escola Pública Mare de Déu del Sòl del Pont

Data de finalització: Estiu 2022

Aquest pati encara està en procés de transformació: es va plantant gradualment la gespa

Mare de Deu del Sol del Pont pati altre punt vista

Aquesta és una de les dos transformacions de patis que s’han realitzat a Roda de Ter l’estiu del 2022. Es tracta d’una naturalització dels elements i renovació dels materials.

Mare de Deu del Sol del Pont duna escola

Duna activa
Es va fer la instal·lació d’una duna on abans hi havia una estructura al pati que permeti el joc lliure. Recoberta de sauló amb una alçada d’uns 60 cm. Amb aquest element potenciem la psicomotricitat dels nens i nenes i el desenvolupament de la creativitat.

Mare de Deu del Sol del Pont lloses instal·lades

Paviment drenant

S’ha fet el subministrament i instal·lació de paviment drenant amb llosa tipus Breinco. Aquesta passera s’ha posat el voltant de tot el pati per tal de reduir l’entrada de sorra a les aules i fa de transició entre el sauló i les classes. Durant el següent curs escolar es completarà amb la germinació de verd per tal de frenar encara més l’entrada de sauló cap el paviment de formigó.

(Es pot veure l’inici de la plantació de verd en alguna de les fotografies)

Mare de Deu del Sol del Pont tip-tap i rodes

Tip-tap d’equilibri
Aquest tipus d’element ja l’hem vist a altres patis. És un dels elements que s’identifiquen més amb els patis naturals ja que van instal·lats a sobre el sauló i estan fets amb fusta de troncs de castanyer. En aquest cas s’ha fet una combinació amb una longitud total de 10 metres.

Mare de Deu del Sol del Pont sorrall

Sorall

En aquest espai delimitat com a sorrall, s’ha subministrat 16,5 m³ de sorra rentada de riu amb un diàmetre de 1-2 mm i de 30 cm d’espessor. Creant així una zona de joc amb aquest element natural.