Blog
No és només transformar el pati, implica molta cosa més. Descobreix tendències, novetats i activitats al blog de Patis Naturals
Pati escolar o presó?
A primera vista, aquesta pregunta pot semblar una mica provocadora, però en realitat, ens convida a reflexionar sobre el disseny i la funcionalitat dels espais a l’aire lliure a les nostres escoles. En aquesta foto veieu un pati d’una escola tradicional, o més aviat reflecteix les parets fredes i estèrils d’una presó? En els últims anys, s’ha estat gestant una revolució en el món de l’educació, una que advoca per transformar aquests espais en veritables oasis de natura, permetent que els nostres nens creixin i aprenguin en un entorn que fomenti la seva connexió amb el món natural.
Redefinint el concepte de pati: la connexió amb la natura que els nostres nens i nenes necessiten.
En l’era actual, on el ciment i l’asfalt predominen a les nostres ciutats, el concepte tradicional de “pati” ha quedat relegat a un espai de joc rígid i sense vida. Què passaria si retornéssim el verd i l’essència de la natura a aquests espais? La naturalització dels patis no només representa una transformació estètica, sinó que és essencial per al desenvolupament integral dels nostres nens i nenes.
Nova línia d’ajudes per fer front a les altes temperatures i efectes del canvi climàtic des de les Escoles
Acció climàtica anuncia fins a 80 milions d’euros per a fer front a l’emergència climàtica Des de Patis Naturals, aplaudim aquesta mesura i us expliquem com podeu beneficiar-vos les comunitats educatives. Les Escoles, les residències de gent gran i els centres de salut sou col·lectius vulnerables a la calor. És per això i que per pal·liar els efectes de la calor del canvi climàtic, s’atorguen una línia de subvencions fins al 2026 per a posar en marxa accions als espais d’aquests col·lectius.
3 motius pels que és necessari un projecte pel pati
Com bé sabeu a Patis Naturals, volem per sobre de tot respondre a les necessitats que us trobeu als patis de les Escoles. Cada Escola, té una necessitat a resoldre. Cada Escola, té alumnes diferents. Cada Escola, té un pressupost diferent. I és per això que a Patis Naturals defensem la creació de projectes per sobre de tot i fem el tracte personalitzat per a cada una de les Escoles, Ajuntaments, AFAs, docents que us poseu en contacte amb nosaltres.
Com fer participar a l’alumnat en el disseny del seu pati?
Abans de res, volem començar compartint amb vosaltres una reflexió: d’on sorgeix la idea de transformar el pati d’una escola? Segurament la majoria coincidireu en ambdues respostes. La primera, sentiu que el vostre pati no va de la mà amb el vostre model pedagògic i voleu transformar i revalorar l’espai. La segona, l’alumnat de l’escola us ha traslladat alguna inquietud o necessitat d’aquell espai, i observant amb atenció heu detectat que els vostres alumnes fan servir elements existents per fer volar la seva imaginació (utilitzen les tanques per escalar, les escales com a escenaris o espais de trobada, els arbres per penjar les bates i fer ombra…).
10 idees per a captar diners per al pati natural
Transformar el pati comença d’una idea, un somni, una il·lusió, una necessitat… Són molts els passos que s’han de seguir per a poder construir-lo i és necessari d’un pressupost per a pagar els materials, el disseny i l’execució. En molts casos sou les pròpies escoles, docents i AFA qui us endinseu en el projecte de pati natural, tot i que també en molts casos es fa a través de l’Administració Pública.