Search
Close this search box.

Construeix

Planificar

Us sentiu una mica desconcertats i no sabeu per on començar? No patiu. Aquesta secció inclou un llistat d’instruccions i directrius per ajudar-vos pas a pas en tot el procés a través de la transformació del vostre pati escolar en un pati natural, també conegut com a jardí escolar, amb independència de les seves dimensions i característiques.

 

 

La naturalització de patis escolars neix amb la voluntat d’implicació en l’engrescadora tasca dels equips educatius d’educar als infants i proposa solucions per transformar els espais exteriors dels centres escolars –patis escolars– en recursos didàctics naturalitzats, en patis naturals, i una correcta planificació necessita de dues fases complementàries:

Consisteix en diverses etapes que vosaltres haureu de fer amb el vostre equip de treball. Quant més pugueu fer vosaltres, millor i més econòmic serà el resultat global del projecte de recuperació del pati natural. Al final d’aquesta fase haureu de decidir com passar a la fase de disseny i construcció, des dels mitjans del centre educatiu o amb un equip de professionals. 

Aquesta fase ja incorpora l’equip d’Enginyeria de Patis Naturals. Els projectes més grans generalment requereixen d’un equip de professionals que ajudin a la coherència i a l’èxit del projecte constructiu, dissenyant, calculant i resolent els requeriments tècnics i de seguretat d’acord amb les necessitats que heu identificat a la Fase 1 de Planificació del projecte educatiu del pati natural i en facilitarà molt el procés de construcció i el resultat final.

 

Construir

Teniu a mà un conjunt complet de documents de projecte i hem estat treballant el projecte de pati natural de la vostra escola. Ara és hora de convertir aquests criteris, càlculs, documents i planells en un emocionant espai tridimensional a l’aire lliure.

 

Aquesta secció us guiarà sobre com serà el procés constructiu del vostre pati natural i sobre què podeu preveure en termes de manteniment a llarg termini, tant si ho construïu des de la comunitat del centre o encarregueu la construcció a l’equip d’Enginyeria de Patis Naturals.

L’equip d’Enginyeria de Patis Naturals seguim al vostre costat també en aquesta Fase 3 de Construcció amb tota l’autoexigència professional que ens empeny endavant en aquests projectes il·lusionants dels patis naturals o jardins escolars. No dubteu en demanar-nos qualsevol assessorament o col·laboració tècnica. Vegeu l’apartat Què fem i qui som?

Consisteix en l’execució del Projecte Constructiu. En el cas d’un projecte petit es pot realitzar per part de la comunitat del centre. En projectes més grans, caldrà la intervenció d’una empresa especialitzada com l’Enginyeria de Patis Naturals.

 

Aquesta fase posa en relleu les operacions de manteniment necessàries pel bon funcionament i la conservació dels components dels patis naturals.