Search
Close this search box.

Solucions a les divisions dels patis escolars

Les escoles han de separar i diferenciar més els seus espais exteriors per poder multiplicar el seu potencial d’ús i poder donar resposta a les necessitats actuals d’espais ben ventilats, espaiosos i polivalents que permetin uns usos innovadors, dinàmics, més intensius i diversos dels patis escolars.

Potencialitats de la divisió dels espais als patis escolars

Per exemple, amb patis més diversos podem millorar l’educació i les habilitats socials, d’experimentació i motricitat dels infants. En primer lloc, potenciant les relacions socials, amb espais amb jocs simbòlics, jocs de representació, teatre, jocs de taula, de música o de gaudi dels éssers vius de la natura del pati; En segon lloc, potenciant l’experimentació, amb espais amb sorra, jocs amb aigua, amb materials sonors o de manipulació amb elements de construcció, recipients, eines, teles, etc.; i en tercer lloc potenciant la motricitat, amb jocs d’equilibri, per saltar, pujar i baixar, grimpar, amagar-se, fer esports, però a la vegada fent dels patis uns espais segurs i respectant escrupolosament les normatives de seguretat i salut vigents.

És a dir, estem davant d’una necessitat que ens obra infinites oportunitats de millora per posar en valor els patis naturals i transformar-los en espais més útils pel sistema educatiu.

Com podem diferenciar espais als patis escolars?

L’equip d’Enginyeria de Patis Naturals us proposem 5 solucions a les divisions dels vostres patis escolars:

  • Ús de jardineres
  • Ús de tanques
  • Ús de bancs
  • Ús de paviments i murets

La majoria de les solucions proposades estan fetes amb les consideracions actuals de la pandèmia, prioritzant sobretot les més àgils, viables, polivalents i reutilitzables; però sempre amb criteris mediambientals i també educatius.

Usar jardineres per diferenciar els espais al pati

Proposem l’ús de jardineres de fusta de castanyer i de proximitat amb la vegetació adaptada per a cada espai i alumnes usuaris. És a dir, jardineres amb vegetació que formin una tanca vegetal o amb planta autòctona, aromàtica i de flor per gaudir de la natura al pati.

La fusta de castanyer és reconeguda entre els professionals per les seves nobles qualitats: elevada durabilitat natural, amb alt contingut en tanins i la seva baixa permeabilitat li confereixen gran resistència a la podridura a l’exterior que fa que no s’hagi de tractar a l’autoclau, amb una gran estabilitat dimensional, estèticament molt atractiva i guanya en bellesa amb el pas dels anys.

És important que l’ancoratge i fixació de la fusta de castanyer es realitzi amb cargols d’acer inoxidable, per evitar la corrosió d’aquests i les consegüents taques a la fusta.

Usar tanques per separar els espais al pati

També proposem l’ús de tanques mòbils de fustes de proximitat i segures per delimitar parts del pati i impedir l’accés a determinades zones.

Usar bancs mòbils per aprofitar els espais al pati

Sens dubte, proposem l’ús de bancs mòbils per permetre utilitzar-los còmodament en diferents ubicacions del pati, i aprofitar-los allà on siguin necessaris per fer una classe al pati o un descans.

Usar paviments o murets per diferenciar els espais al pati

Amb una visió zenital, l’ús de paviments o de murets és la manera més clara de diferenciar-los, però en aquests casos la intervenció és permanent.

L’Enginyeria de Patis Naturals us pot ajudar en l’elecció de les divisions del vostre pati escolar.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *