Search
Close this search box.

La fusta és el nostre material principal per moltes raons, també als patis escolars!

La fusta per moltes raons

La fusta és natural i genuïna, és agradable al tacte i quan la toquem mai sentim que crema ni gela. Sempre conserva les característiques originals i proporciona una connexió natural amb la Naturalesa.

La fusta és el nostre material de construcció principal per moltes raons.

Recurs natural

La fusta és un recurs primari provinent del medi natural renovable.

Recurs sostenible

La fusta de Patis Naturals prové de boscos de proximitat, és un recurs renovable i de llarga durada.

La nostra fusta prové de proveïdors coneguts i de boscos amb la major proximitat possible a les nostres instal·lacions, gran part de la fusta està certificada FSC.

Les fustes que utilitzem als Patis Naturals no estan molt processades, estalviant energia i minimitzant els residus.

Projectem els equipaments de fusta amb una llarga vida útil per tal que durin generacions.

De tacte agradable

Els humans reaccionem positivament amb el contacte de la fusta. Els tipus de fustes i els acabats de superfície potencien les seves textures i les fan més agradables i segures al tacte.

Treball artesà i personalitzat

Apostem per una elaboració artesana de la fusta serrada, assecada i, quan calgui, amb tractament protector per l’exterior amb la màxima personalització i singularitat per fer jocs a mida de cada pati.

Cal tenir present que les fustes posades al pati seguiran mostrant signes de creixement i variacions que poden modificar el seu aspecte (esquerdes, meteorització) que amb un manteniment puntual no afecta a les seves característiques i prestacions.

Els tipus de fusta que utilitzem tenen una resistència molt alta a la putrefacció, insectes, malalties i meteorització i són fàcils de mantenir.

Les fustes dels Patis Naturals

Som molt selectius sobre les fustes i troncs que fem servir als Patis Naturals.

Es poden utilitzar diferents tipus de fusta en els diferents components i estructures dels Patis Naturals depenent de la disponibilitat i sempre amb fustes de proximitat.

Dissenyem estructures de fusta obertes a l’experimentació i al joc lliure, per a una vida útil de més de 25 anys.

Des de Patis Naturals, com empresa que planifiquem, dissenyem, construïm i mantenim els patis escolars i les àrees de joc infantil municipals promovem els patis naturals, posant en valor els estímuls i beneficis de la natura i el medi ambient i en particular d’un recurs natural renovable tant important com són les fustes.

Fusta de castanyer

El castanyer (Castanea sativa) és present i abundant a Catalunya des de l’època dels romans. L’àrea de distribució es concentra a les comarques de La Selva i Osona principalment. És un arbre molt arrelat a la cultura popular amb la producció d’aliment, la castanya, i la producció de fusta.

El castanyer té una albeca prima i un duramen amb una durabilitat natural, resistència intrínseca de la fusta als atacs dels agents destructors, molt elevada.

La fusta de castanyer és una fusta resistent, lleugera i poc porosa que no admet el procés d’impregnació de l’Autoclau.

Fusta de robínia

La robínia o falsa acàcia (Robinia pseudoacacia) és una espècie invasora que s’extreu principalment dels vorals de les rieres i la seva explotació contribueix al seu control.

La robínia també té una durabilitat natural molt elevada.

La fusta de robínia és una fusta resistent, lleugera i poc porosa que no admet el procés d’impregnació de l’Autoclau i que no fa estelles.

Fusta de pi

La fusta de pi (Pinus sp.) a més de l’assecatge i l’eliminació de l’escorça ha de rebre un tractament protector preventiu que confereixi una protecció profunda a l’albeca que consisteix en Autoclau.

POSEU-VOS EN CONTACTE AMB NOSALTRES PER OBTENIR MÉS INFORMACIÓ SOBRE MANTENIMENT I GARANTIA

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *