Patis Naturals

Planificar

Us sentiu una mica desconcertats i no sabeu per on començar? No patiu. Aquesta secció inclou un llistat d’instruccions i directrius per ajudar-vos pas a pas en tot el procés a través de la transformació del vostre pati escolar en un pati natural, també conegut com a jardí escolar, amb independència de les seves dimensions i característiques.

La naturalització de patis escolars neix amb la voluntat d’implicació en l’engrescadora tasca dels equips educatius d’educar als infants i proposa solucions per transformar els espais exteriors dels centres escolars –patis escolars– en recursos didàctics naturalitzats, en patis naturals, i una correcta planificació necessita de dues fases complementàries:

Consisteix en diverses etapes que vosaltres haureu de fer amb el vostre equip de treball. Quant més pugueu fer vosaltres, millor i més econòmic serà el resultat global del projecte de recuperació del pati natural. Al final d’aquesta fase haureu de decidir com passar a la fase de disseny i construcció, des dels mitjans del centre educatiu o amb un equip de professionals.

Llegir

Aquesta fase ja incorpora l’equip d’Enginyeria de Patis Naturals. Els projectes més grans generalment requereixen d’un equip de professionals que ajudin a la coherència i a l’èxit del projecte constructiu, dissenyant, calculant i resolent els requeriments tècnics i de seguretat d’acord amb les necessitats que heu identificat a la Fase 1 de Planificació del projecte educatiu del pati natural i en facilitarà molt el procés de construcció i el resultat final.

Llegir