Search
Close this search box.

Presentació del web Patis Naturals

El web Patis Naturals neix per donar a conèixer el projecte de la naturalització dels patis escolars als actors i implicats amb els espais exteriors dels centres escolars, amb la voluntat de col·laborar en la transformació necessària dels patis en entorns dinàmics per aprendre, créixer i jugar.

Patisnaturals.cat és un portal que aporta Solucions Basades en la Natura, com una “Guia sobre com s’hauria de fer la transformació“, i ofereix un recull de les principals bones pràctiques de disseny, planificació, construcció i manteniment dels patis naturals, també coneguts com a jardins escolars.

La pandèmia del Covid-19 ens segueix qüestionant la manera com hem fet les coses fins ara, i el paradigma de la natura com a font de salut i també com entorn de joc i d’aprenentatge. Queda clar que les aules han d’estar ventilades, per tant, aprofitem per posar en valor els patis i transformar-los en espais útils pel sistema educatiu i també sanitari, traiem les aules al pati!

L’equip d’Enginyeria de Patis Naturals ens hem fet la pregunta “Podem millorar l’educació a través d’uns patis millors?” I la resposta ha sigut que sí, posant en marxa aquest lloc web per col·laborar en el procés d’evolució actual dels patis naturals amb innovadors entorns d’aprenentatge i de joc a l’aire lliure amb més espais lliures i airejats, amb més natura, amb espais d’ombra i punts d’aigua, i amb infinitat de possibilitats.

Treballem per oferir una proposta professional a la necessitat que té la comunitat educativa d’aprofitar més l’oportunitat dels centres escolars amb els seus espais exteriors, ajudant a recuperar els patis naturals amb més continguts mediambientals per als infants d’avui, introduint elements com les plantes i els troncs, fent entorns per a totes les edats i etapes educatives, potenciant habilitats com ara les relacions socials, experimentació i motricitat, però a la vegada fent-los espais segurs i respectant escrupolosament les normatives de seguretat vigents.

Aquesta transformació dels patis escolars a patis naturals pensem que és una oportunitat que pot ajudar molt a la comunitat educativa en els seus objectius d’aconseguir espais més sans, que ofereixi les mateixes oportunitats a totes les nenes i nens amb una intervenció amb perspectiva de gènere, més inclusius i alhora adaptats i accessibles i a la vegada promovent unes relacions més respectuoses amb el medi ambient.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *