Search
Close this search box.

Projectes inspiradors

Aquest apartat recull alguns dels projectes realitzats per l’Enginyeria de Patis Naturals a escoles de Catalunya.

Us presentem el pati de l’escola Salvador Espriu a Granollers. Hem executat aquesta transformació durant l’agost i setembre de 2023, partíem d’un pati on trobàvem només una proposta de joc pels infants. Hem aconseguit fer-li un gir de 360° amb la incorporació d’una cabanya de salze de branques seques, turons amb túnel que conté una plataforma de fusta amb rocòdrom, cordes d’escalada, troncs d’escalada i tobogan, un altre turó amb sorral més una estructura de troncs per pujar fins a dalt i per acabar un sorral infantil amb encintat de pedres i troncs.
Us presentem el pati de l’escola Bressol Sol Solet de Sabadell. Hem executat aquesta transformació durant l’agost de 2023, partíem d’un pati o no trobàvem cap proposta de joc pels infants. Hem aconseguit fer-li un gir de 360° amb la incorporació d’un gran sorral envoltat per un espai per seure, complementat amb diversos elements de joc com: una petita cuina, la cabana, jocs de manipulació i exploració amb sorra.
La cabana de l’Escola Les Aigües de Cardedeu és una estructura molt polifacètica. Ens permet utiltizar-la amb diferents finalitats: equilibri, a mode d’àgora, investigació, etc. Es considera un equipament tota la cabana, formada per un esquelet de fusta de castanyer, uns pilars també de castanyer i unes plataformes de tarima de fusta. Tot aquest material està tractat a l’autoclau per allargar la vida útil de la fusta. Inclou un tip-tap d’equilibri com a un dels mètodes d’accés a ella.
La creació d’una duna activa per a l’Escola UPetita de Manresa ha aportat molta lluminositat al pati. Sens dubte es tracta d’un bon recurs per als petits exploradors de l’Escola. Les peces d’escalada permetran la mobilització en ambdós sentits de la duna. El desenvolupament de les habilitats motrius serà més que evident en aquesta escola. La duna es va completar amb sauló.