Search
Close this search box.

Escola Doctor Samaranch i Fina

Localització: Santa Margarida i els Monjos, Alt Penedés, Barcelona
Client: Escola Doctor Samaranch i Fina
Data de finalització: Tardor 2022
En aquest projecte de transformació del pati de l’Escola Doctor Samaranch i Fina s’ha incorporat un circuit amb estructures de troncs, dunes de sorra i amb elements d’escalada per als més grans. Pels més petits s’han fet tip-taps d’equilibri i s’han fet millores al sorral del pati.
Estructura de troncs

Estructura de troncs

És l’element que destaca més del pati ara mateix per la seva dimensió i les possibilitats que ens aporta. Es tracta d’una estructura de troncs i cordes que permetran desenvolupar les habilitats dels nostres nens i nenes.

S’ha decidit instal·lar-lo amb una direcció circular per tal de fomentar el joc, la interacció i la concentració en aquesta zona del pati. L’estructura es va crear amb la finalitat de desenvolupar la psicomotricitat dels alumnes. Realitzada amb fusta de castanyer i cordes de la marca Hucks.

Tip tap

Tip tap

L’equilibri també es treballa en aquest tip-tap que està rematada amb bigues de fusta. Integrant-se en tot  el joc circular que inclou el projecte.

Un sorral més complet

Un sorral més complet

A la zona destinada a l’experimentació amb la sorra també li vam aplicar canvis. Per un costat es va ampliar l’extensió, es va delimitar amb travesses de fusta de pi natural, es va omplir amb sorra de Santa Coloma. També es van moure els elements i incorporar troncs de castanyer en vertical per a fomentar la psicomotricitat entre els infants.

Pugem a la duna

Pugem a la duna

La instal·lació d’una duna també és un dels elements que destaca en el pati. S’ha fet a través d’un tub de formigó, sota el sauló i amb unes plataformes superiors  amb elements d’escalada.

Parets dels sentits

Parets dels sentits

Es van fer dos parets sensorials als patis de P3 i al de P4 i P5 als murs de blocs de formigó ja existents. Es van col·locar diferents elements per a l’experimentació dels sentits: oilfacte, vista, tacte i oïda.