Search
Close this search box.

Escola Mare de Déu de Montserrat

Localització: Castellbisbal, Vallès Occidental, Barcelona
Client: Escola Mare de Déu de Montserrat
Data de finalització: Estiu 2021
En aquest projecte de transformació del pati de l’Escola Mare de Déu de Montserrat de Castellbisbal hem volgut donar protagonisme a les formes orgàniques. Les corbes tenen tot el protagonisme.
Paviments

Paviments

A més, la combinació del materials durs amb materials tous configura diferents zones i crea diversitat d’espais per millorar el joc i afavorir l’aprenentatge. Per als paviments hem utilitzat pedra de diferents colors, fent una divertida combinació que transmet la sensació d’un paviment natural i viu.

En determinades zones, s’ha utilitzat la mateixa combinació de pedres però substituint les juntes de ciment per espais amb sorra on creixen gramínies lliurement, fent una transició natural entre les zones més dures i les més tobes.

Formes orgàniques

Formes orgàniques

Les formes orgàniques, centrades en corbes, transmeten un entorn d’harmonia i bones vibracions, afavorint la diversitat d’espais.

Desnivells

Desnivells

Els desnivells, que fins ara eren espais sense ús, s’han aprofitat per crear àgores per seure, per fer tutories i classe al pati, afegint bancals de fusta sobre les gàbies de pedra. Alhora un espai que permet que facin equilibri i puguin pujar i baixar amb seguretat.

Funció de la fusta

Funció de la fusta

La fusta és també present en el projecte. És un material que aporta calidesa i contacte amb la natura. S’ha incorporat en diversos espais de joc, bancades i sorrals.

Ombra natural

Ombra natural

Un altre dels reptes d’aquest projecte, era augmentar els espais d’ombra natural. S’han plantat arbres autòctons com el fals pebrer.

Vegetació

Vegetació

Tot un seguit d’espècies arbòries han estat plantades juntament amb una base arbustiva i plantes remeieres al llarg de tot el talús existent, per potenciar la sensibilitat i exploració ambiental dels infants i així també donant color i vida al pati, creant un refugi d’oportunitats per la fauna autòctona.