Search
Close this search box.

Protegim als infants del sol i la pluja als patis escolars

Els alumnes i sobretot els infants s’han de protegir dels raigs de sol i de la pluja als patis de les escoles. Cal ser conscient d’aquesta necessitat i pensar en aprovisionar de tendals o envelats, fixos o arreplegables a aquests espais exteriors assolellats de l’escola per poder-los condicionar en aquests nous usos molt més intensius dels patis escolars.

Aquesta intensificació d’usos d’espais dels patis naturals pensem que pot ajudar i molt a la comunitat educativa en els seus objectius d’aconseguir més espais polivalents i ben ventilats. Tot i això, caldrà adaptar-los incloent-hi zones amb diversos nivells d’ombra per donar recer i mantenir un ambient agradable i segur.

Patis escolars que necessiten aixopluc

Els patis escolars en temps de la covid-19 estan emergint com un recurs clau a rel de la necessitat d’espais saludables per poder desenvolupar amb condicions sanitàries les activitats lectives als centres escolars. Insistim que estem davant d’una oportunitat de millora per posar en valor els patis i transformar-los en patis més útils i funcionals pels centres escolars.

És per això que l’equip d’Enginyeria de Patis Naturals us volem fer arribar diverses propostes per protegir, aixoplugar i refugiar als alumnes i docents de la calor abrasadora en aquells dies calorosos i de la pluja, sobretot allà on s’hi passen moltes estones.

Usar els tendals i envelats als patis escolars

A falta d’estrat arbori o de pèrgoles, els tendals i envelats són unes petites intervencions molt interessants, per fer ombra i donar aixopluc als espais exteriors assolellats i particularment als de reunió, de descans, de trànsit i de joc.

Els arbres caducifolis proporcionen ombra a l’estiu i deixen passar l’escalfor a l‘hivern.

L’Enginyeria de Patis Naturals us pot ajudar en l’elecció dels tendals o envelats i dels arbres d’ombra pel vostre pati escolar.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *