Search
Close this search box.

Traiem les aules als patis

Les escoles necessiten més espais, més ben ventilats i al final sans i segurs per poder donar cabuda a les activitats lectives. La pandèmia del Covid-19 ens segueix qüestionant la manera com hem fet les coses fins ara, i ens torna el paradigma de la natura com a font de salut i també com entorn de joc i d’aprenentatge.

En aquesta segona onada ja tenim clar que les aules han d’estar ben ventilades, per tant, aprofitem per posar en valor els patis naturals i transformem-los en espais útils pel sistema educatiu i també sanitari, traiem les aules al pati!

Amb els patis naturals millorarem l’educació

Des de l’equip d’Enginyeria de Patis Naturals ens hem fet la pregunta “Podem millorar l’educació mitjançant els patis naturals?” I la resposta ha sigut que sí i per això caldrà treure les aules als patis i aprofitar tots els recursos que els patis naturals ens ofereixen.

Com podem donar més continguts educatius als patis naturals?

Us proposem patis naturals amb innovadors entorns d’aprenentatge i de joc a l’aire lliure amb espais més polivalents, amb àgores, taules, bancs i cadires o estructures per reunir-se amb zones d’ombra i en llocs tranquils i preferentment compartimentats per fer classe i amb infinitat de possibilitats.

Taules i cadires o simples estructures per reunir-se

Per exemple, amb taules i cadires o estructures per reunir-se de mida proporcional als alumnes, situades preferentment a l’ombra i en un lloc tranquil i recollit podem transformar qualsevol espai del pati en una aula on impartir qualsevol contingut curricular.

Horts escolars i recons botànics, bocins de natura

Els horts escolars i els recons botànics permeten una diversitat de continguts curriculars molt àmplia i alhora canviants i vitals.

El portal de la naturalització dels patis escolars, Patisnaturals.cat, dóna molts continguts i sentit per fer l’esforç de transformar els patis escolars en patis naturals, on els docents i els alumnes trobin solucions útils i innovadores en aquests espais exteriors i infravalorats de les seves escoles per convertir-los en espais que també eduquin i que ajudin en el creixement dels infants.

L’Enginyeria de Patis Naturals us pot ajudar a dissenyar i construir el vostre pati natural i aprofitar per treure les aules al pati de l’escola.

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *